Çebiç eti (kuzu veya tiftik keçisi) pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Malzeme Hazırlığı: 1 adet kuzu (sırt kısmı), 2 adet soğan, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber ve pul biber gereklidir. 2. Etin İşlenmesi: Kuzu etini yıkayıp süzün, ardından soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. 3. Marinasyon: Yoğurt, salça, tuz, karabiber ve pul biberi bir kapta karıştırın. 4. Pişirme: Etin ayaklarını telle birbirine bağlayın, uzun bir bıçak yardımıyla kaba etli yerlerine ayıklanmış soğan ve sarımsak yerleştirin. 5. Tandıra Asma: Etin sırtı aşağı gelecek şekilde tandıra asın, tandırın ağzını sac ile kapatın ve etrafını çamur ile sıvayın. 6. Pişirme Süresi: Zayıf hayvanlar 1-1,5 saatte, besili olanlar ise 2,5-3,5 saatte pişer. 7. Servis: Et piştikten sonra tellerini çözün ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.