Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Banko eti (dana incik) pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Marine Etme: Etinizin daha yumuşak olması için kekik, karabiber, biberiye ve zeytinyağı karışımını ete yedirin ve 3 saat dinlendirin 1.
- Mühürleme: Düdüklü tencerede biraz zeytinyağı kızdırıp etinizi 10-15 dakika çevirin 1.
- Sebzeleri Ekleme: Dilimlenmiş kuru soğan, domates, yeşil taze soğan, maydanoz ve dereotunu ete ekleyin ve 2-3 dakika kavurun 1.
- Pişirme: Etin üstünü 3 parmak geçecek kadar su ilave edin, tuz, karabiber, kekik ve biberiye ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat pişirin 1.
- Fırında Kızartma: Et piştikten sonra fırında 5 dakika kızartarak üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz 1.
Alternatif olarak, sebzeleri ve banko etini çelik tencerede, üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su koyarak 3 saat pişirebilirsiniz 1.
Banko etini çok pişirmemeye özen gösterin, çıkarıp dinlendirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: