Buradasın
Evita'da etler nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evita'da etlerin nasıl pişirildiği hakkında doğrudan bilgi bulunmamakla birlikte, genel et pişirme yöntemleri şunlardır:
- Mühürleme: Döküm tava veya ızgarayı yüksek ateşte ısıtıp eti 6 saniye kadar pişirerek dış kabuğun çabuk pişmesini ve içindeki suyun dışarı çıkmamasını sağlamak 2.
- Tencerede Pişirme: Geniş bir tencereye yağ ekleyip eti ekleyerek her iki tarafının da mühürlenmesini sağlamak, ardından tuz ve baharat ekleyip sıcak su veya et suyu ekleyerek kısık ateşte 1-2 saat pişirmek 13.
- Marine Etme: Etin daha yumuşak ve lezzetli olması için zeytinyağı, salça, yoğurt, süt, soğan, sarımsak ve baharatlarla marine etmek 2.
- Fırında Pişirme: Fırını önceden ısıtıp eti üstü kapalı veya açık olarak pişirmek, ekstra yağ kullanmadan sağlıklı bir yöntem 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: