Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etler, tütsüleme mangalı, özel olarak hazırlanan et tütsüleme mangalları, fırınlar veya tencereler ile tütsülenebilir 123.
Tütsüleme için uygun mangalın bazı özellikleri:
- Izgara teli, talaşlara değmeyecek şekilde yaklaşık 8 cm yükseğe yerleştirilmelidir 15.
- Kapaklı olmalıdır 15.
- Mangalın içi, meşe veya kayın gibi reçinesiz ağaçlardan elde edilen talaşlarla doldurulmalıdır 125.
Büyük firmalar, tütsüleme işlemini kolaylaştırmak için et tütsüleme fırınları kullanır 24. Bu fırınlar, her türlü eti tütsülemek için uygun donanımlara sahiptir 2.
Ayrıca, evde ocak üstü tütsüleme aletleri de kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: