Buradasın
Dana nuar en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana nuarın en güzel şekilde pişirilmesi için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Haşlama: Dana nuarı büyük parçalar halinde kesip, tuz ve karabiberle ovduktan sonra zeytinyağında soteleyin 1. Ardından tencereye alıp, üzerine doğranmış soğan, havuç, kereviz ve sarımsak ekleyin 1. Son olarak su veya et suyu, defne yaprağı, tane karabiber ve pişirme suyunu ilave edip, kısık ateşte yaklaşık 2-3 saat pişirin 1.
- Fırında Pişirme: Dana nuarı bütün olarak alıp, üzerine zeytinyağı ve karabiber-kekik karışımını sürün 2. 250 derecede ısıtılmış fırında 40-60 dakika pişirin 2. Pişirme süresini nuarın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz 2.
- Rosto: Dana nuarı döküm tavada mühürleyip, arpacık soğanı, patates, taze baharatlar ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın 4. Üzerine su, safran ve deniz tuzu ekleyip, 170-180 derece fırında yaklaşık 3-4 saat pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: