Buradasın
Demir döküm tencerede kuzu gerdan nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Demir döküm tencerede kuzu gerdan pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Mühürleme: Çok kızgın bir tavaya az yağ ekleyin ve kuzu gerdanları 3 dakika boyunca arkalı önlü mühürleyin 5.
- Tencereye Alma: Mühürlenen gerdanları demir döküm tencereye alın 5.
- Baharat Ekleme: Üzerlerine defne yaprağı, karabiber taneleri ekleyin 5.
- Pişirme: Sıcak suyu ekleyip tencerenin ağzını kapatarak 2,5 saat kısık ateşte pişirin 5.
- Tuz Ekleme: Pişirme sonunda tuzunu ekleyin 5.
Alternatif bir yöntem:
- Kuzu gerdanları suda haşlayarak yumuşatın 2.
- Haşlanan gerdanları demir döküm tencereye alın 3.
- Üzerine doğranmış patates, havuç, soğan, su ve tuz ekleyerek pişirin 23.
Pişirme sırasında ara ara gerdan etini kontrol edip gerekli görülürse ters yüzü çevrilmelidir 2.
Not: Pişirme süreleri, kullanılan tencereye ve etin durumuna göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: