Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana kelle yüzülmüş olarak pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Temizleme 23. Kellenin üzerindeki kıllar temizlenir ve kelle iyice yıkanır 23.
- Haşlama 34. Kelle, büyük bir tencereye konur ve üzerini geçecek kadar su eklenir 34.
- Baharatlama 3. Defne yaprağı, tane karabiber ve tuz eklenerek lezzetlendirilir 3.
- Pişirme 3. Seçilen pişirme yöntemine göre (fırın, tencere, düdüklü tencere) uygun süre boyunca pişirilir 3.
- Servis 3. Pişen kelle kemiklerinden ayrılır ve sıcak servis yapılır 3.
Pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Tencerede pişirme 34. Kelle, uzun süre kısık ateşte pişirilerek etin lif lif ayrılması ve lezzetinin suya geçmesi sağlanır 34.
- Fırında pişirme 35. Kelle, kendi yağında kızartılarak dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bir lezzet elde edilir 35.
- Düdüklü tencerede pişirme 35. Kelle, çok daha kısa sürede pişer ve etin yumuşacık olması sağlanır 35.
Kelle pişirirken hijyen, süre, sıcaklık kontrolü ve lezzet katkıları gibi unsurlara dikkat edilmelidir 4.
Kelle pişirmek uzmanlık gerektirdiğinden, bir profesyonele danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: