Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yüzülen tavşan eti pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tavşanı temizleyin: Tavşanın arka ayaklarındaki deriyi keserek etten ayırın ve deriyi sıyırarak yüzün 1. Tavşanın karın bölgesini uzunlamasına kesin, iç organlarını dikkatlice çıkarın ve karaciğerin safra kesesini kesip atın 1.
- Marine etme: Temizlenmiş tavşan etlerini geniş bir kaba alın ve üzerine 3/4 su bardağı sirke ekleyin 1. En az 8-12 saat buzdolabında bekletin 1.
- Kızartma: Marine edilmiş tavşan parçalarını süzerek fazla sirkeyi atın 1. Geniş bir tencerede sadeyağı veya tereyağını eritin ve iyice kızdırın 1. Tavşan etlerini ekleyerek her tarafını eşit şekilde kızartın 1.
- Soğan ve baharatları ekleyin: Kızaran tavşanlara doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar hafif karamelize olana kadar kavurun 1. Üzerine 2 su bardağı et suyunu ve 1/4 su bardağı sirkeyi ekleyin 1. 1 demet maydanozu bütün halde tencereye koyun ve tuzunu ekleyin 1.
- Pişirme: Tencerenin kapağını kapatın ve ilk 10 dakika yüksek ateşte, ardından orta-kısık ateşte 2-2,5 saat pişirin 1. Eğer su azalırsa, azar azar sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin 1.
- Servis: Pişirme süresinin sonunda tavşan eti yumuşacık ve sosuyla bütünleşmiş olmalıdır 1. Tenceredeki maydanozu çıkarın ve etleri salçasıyla birlikte servis tabağına alın 1. Yanında tereyağlı pilav veya kızarmış ekmekle sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: