• Buradasın

    Çebiç eti nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çebiç eti (kuzu veya tiftik keçisi) pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
    1. Malzeme Hazırlığı: 1 adet kuzu (sırt kısmı), 2 adet soğan, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber ve pul biber gereklidir 1.
    2. Etin İşlenmesi: Kuzu etini yıkayıp süzün, ardından soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın 1.
    3. Marinasyon: Yoğurt, salça, tuz, karabiber ve pul biberi bir kapta karıştırın 1. Bu karışımı etin içine ve dışına sürün 2.
    4. Pişirme: Etin ayaklarını telle birbirine bağlayın, uzun bir bıçak yardımıyla kaba etli yerlerine ayıklanmış soğan ve sarımsak yerleştirin 2. Etin ciğer, yürek ve böbreklerini karnına koyup 2 saat dinlendirin 2.
    5. Tandıra Asma: Etin sırtı aşağı gelecek şekilde tandıra asın, tandırın ağzını sac ile kapatın ve etrafını çamur ile sıvayın 12. Tandırın alt tarafındaki hava alma deliğini de kapatın 5.
    6. Pişirme Süresi: Zayıf hayvanlar 1-1,5 saatte, besili olanlar ise 2,5-3,5 saatte pişer 2. Pişirme süresince tandırı sık sık kontrol edin 5.
    7. Servis: Et piştikten sonra tellerini çözün ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Orta pişmiş et nasıl pişirilir?

    Orta pişmiş et pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Eti oda sıcaklığına getirin: Buzluktan çıkardıysanız, yaklaşık yarım saat oda sıcaklığında bekletin. 2. Fırını ısıtın: 200 dereceye kadar ısıtın. 3. Eti tuz ve karabiberle ovun: Sıvıyağ veya tereyağı ile ısıtılmış tavaya eti yerleştirin. 4. Her iki tarafını da kızartın: Yüksek ateşte 2-3 dakika kadar kızartın. 5. Eti fırına yerleştirin: Tavadaki eti fırına koyun ve 10-15 dakika pişirin. 6. İç sıcaklığı kontrol edin: Orta pişmiş etin iç sıcaklığı 57-60 derece arasında olmalıdır. 7. Dinlendirin ve servis edin: Eti fırından çıkardıktan sonra alüminyum folyo ile üzerini örtün ve 5-10 dakika dinlendirin.

    Çepiç eti lezzetli mi?

    Çepiç eti, yani bir yaşındaki erkek keçi eti, lezzetli olarak kabul edilir. Bu et, yapısının zengin oluşu ve tazeliği nedeniyle diğer etlerden ayrılır.