Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çebiç eti (kuzu veya tiftik keçisi) pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzeme Hazırlığı: 1 adet kuzu (sırt kısmı), 2 adet soğan, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber ve pul biber gereklidir 1.
- Etin İşlenmesi: Kuzu etini yıkayıp süzün, ardından soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın 1.
- Marinasyon: Yoğurt, salça, tuz, karabiber ve pul biberi bir kapta karıştırın 1. Bu karışımı etin içine ve dışına sürün 2.
- Pişirme: Etin ayaklarını telle birbirine bağlayın, uzun bir bıçak yardımıyla kaba etli yerlerine ayıklanmış soğan ve sarımsak yerleştirin 2. Etin ciğer, yürek ve böbreklerini karnına koyup 2 saat dinlendirin 2.
- Tandıra Asma: Etin sırtı aşağı gelecek şekilde tandıra asın, tandırın ağzını sac ile kapatın ve etrafını çamur ile sıvayın 12. Tandırın alt tarafındaki hava alma deliğini de kapatın 5.
- Pişirme Süresi: Zayıf hayvanlar 1-1,5 saatte, besili olanlar ise 2,5-3,5 saatte pişer 2. Pişirme süresince tandırı sık sık kontrol edin 5.
- Servis: Et piştikten sonra tellerini çözün ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: