• Buradasın

    Büftekli nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Biftek pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    1. Etlerin Hazırlanması: Dana biftekleri oda sıcaklığına gelmesi için buzdolabından çıkardıktan sonra 30 dakika bekletin 5. Etleri dövmeyin 5.
    2. Tavanın Isıtılması: Teflon tavayı önceden ısıtın ve çok az sıvı yağ ekleyin 13.
    3. Mühürleme: Etleri tavaya alın ve her iki tarafını da 2-3 dakika yüksek ateşte kızartın, çevirirken çatal yerine maşa kullanın 3. Bu işlem, etin suyunun içeride kalmasını sağlar 5.
    4. Pişirme: Etlerin bulunduğu tavaya sıcak su ilave edin ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin 1.
    5. Sos Hazırlığı: Bir kasede 1 çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı sıcak suyla karıştırın, içine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik veya kimyon ekleyin 12.
    6. Servis: Etleri soğanları ile birlikte bir borcama koyun ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek dökün 1. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Büftekli noodle nasıl yapılır?

    Biftekli Noodle Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 400 gr biftek (dana kuşbaşı da olur) - 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan - 2 diş ezilmiş sarımsak - 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil - 1 tatlı kaşığı acı pul biber - 2 yemek kaşığı susam yağı - 2 yemek kaşığı mısır nişastası - 3/4 bardak et suyu (ya da 3/4 bardak su+1 adet bulyon) - 1/3 bardak hoisin sos - 2 yemek kaşığı soya sosu - 1 paket (400 gr) noodle (ya da spaghetti ya da lingui) - 3-4 adet doğranmış yeşil soğan Yapılışı: 1. Biftekleri kuşbaşı doğrayıp biraz su ekleyerek, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 2. Bir tavaya susam yağını koyup, soğanları kavurun. 3. Nişastayı et suyuyla karıştırın. 4. Koyulaştıktan sonra 1-2 taşım kaynatın ve biftekleri ekleyin. 5. Haşlanmış noodle'ı sıcak sosa karıştırıp, üzerine yeşil soğanla servis edin. Alternatif olarak, evde noodle yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Hamuru Hazırlayın: 2 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1/2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırarak hamuru yoğurun. 2. Hamuru Dinlendirin: Hamuru streç filmle örtüp veya temiz bir mutfak beziyle örtün ve 30 dakika dinlendirin. 3. Hamuru Açın: Tezgahınızı unlayarak hamuru ince ve geniş bir şekilde açın. 4. Hamuru Kesin: Açtığınız hamuru şeritler halinde kesin. 5. Noodle'ları Haşlayın: Kaynar suya noodle'ları ekleyip 2-3 dakika haşlayın. 6. Servis Edin: Haşlanmış n