Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Canan Karatay'ın önerdiği ciğer türü hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Canan Karatay'ın ciğer kavurma yaparken kuyruk yağı kullanılmasını önerdiği bilinmektedir 12.
Canan Karatay'ın ciğer tava tarifinde kullanılan malzemeler:
- 500 gram dana ciğeri 12;
- 1 adet kuru soğan 12;
- 3 diş sarımsak 12;
- 3 adet yeşil biber 12;
- 2 adet domates 12;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 12;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 12;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- 1 çay kaşığı toz karabiber 12;
- 1 tatlı kaşığı kekik 12;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 12;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 12.
Hazırlanışı:
- Zeytinyağı ve tereyağını tavaya alıp eriyene kadar karıştırın 12.
- İnce doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavurun 12.
- Kuşbaşı doğradığınız ciğerleri tencereye ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin 12.
- Doğradığınız biberleri ve domatesleri ekleyip 20 dakika pişirin 12.
- Baharatları ekleyip karıştırın ve sıcak servis edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: