Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk ciğeri için en güzel tariflerden biri şu şekildedir:
Malzemeler:
- 450-500 gram tavuk ciğeri
- 1 çorba kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kekik, karabiber, kimyon, tuz
- 1 adet büyük kuru soğan
- Birkaç adet maydanoz
Hazırlanışı:
- Ciğeri yıkayıp beyaz kısımlarını kesin ve küçük küçük doğrayın 12.
- Tavaya koyup kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirin 12.
- Suyunu çektiğinde yağ ilave edin 12.
- Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyon ekleyin 1.
- Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı unu ciğerlerin üzerine serpin ve karıştırın 1.
- 2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavurun ve ocağı söndürün 1.
- Kuru soğanları piyazlık doğrayın ve elle ovun, ciğerlere ekleyin 1.
- Servis tabağına alıp doğranmış maydanoz ile süsleyin 1.
Bu tarif, tavuk ciğerinin lezzetli ve pratik bir şekilde hazırlanmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: