Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk ciğerinin en güzel tariflerinden biri, aşağıdaki malzemelerle hazırlanan ve şu şekilde yapılan tariftir:
Malzemeler:
- 500 gram tavuk ciğeri 13;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 13;
- 1 yemek kaşığı un 13;
- 1 çay kaşığı kekik, karabiber, kimyon 13;
- 1 tatlı kaşığı tuz 13;
- 1 adet büyük kuru soğan 13;
- 3-4 sap maydanoz 13.
Hazırlanışı:
- Tavuk ciğerlerinin beyaz görülen kısımları kesilerek atılır ve doğranır 13.
- Ciğerler tencereye koyulur ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirilir 13.
- Suyunu çektiğinde yağ ilave edilir 13.
- Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edilir 13.
- Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı un ciğerlerin üzerine serpilir ve karıştırılır 13.
- 2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavrulur ve ocak söndürülür 13.
- Kuru soğanlar piyazlık doğranır ve elle ovulur 13.
- Ciğerlere eklenir 13.
- Servis tabağına alınır ve doğranmış maydanoz ile süslenir 13.
Tavuk ciğeri, soğan ve maydanozla birlikte pirinç pilavı ve lahana turşusu ile birlikte de servis edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: