Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ciğerin en güzel tariflerinden biri olarak Arnavut ciğeri önerilebilir. İşte tarifi:
Malzemeler:
- 500 g dana ciğer (yıkanıp yıkanmaması size kalmış) 1
- 2 tepeleme yemek kaşığı un 1
- Tuz 1
- 1 çay kaşığı kimyon 1
- Pul biber 1
- Kekik 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
Hazırlanışı:
- Ciğerin zarını ve sinirini ayırın, küp küp doğrayın 1.
- Üzerlerine tuz ve kimyon serpip karıştırın 1.
- Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp kızdırın 1.
- Ciğerleri una bulayıp birbirlerine mümkün olduğunca değmeyecek şekilde yağa bırakın 1.
- Harlı ateşte sürekli karıştırarak renkleri değişene kadar pişirin 1.
- Pişen ciğerleri bir kevgirle süzdürerek geniş bir süzgece alın 1.
- Üzerlerine damak zevkinize göre pul biber ve kekik serpip süzgeci hoplatarak karıştırın 1.
Ayrıca, tavuk ciğeri tarifi de lezzetli bir alternatif olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: