Bulgogi sosu yapmak için gerekli malzemeler: 1/4 su bardağı soya sosu; 2 yemek kaşığı şeker; 2 yemek kaşığı susam yağı; 2 yemek kaşığı susam; 2 diş sarımsak, rendelenmiş; 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil; 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi; 1 yemek kaşığı sirke (beyaz veya üzüm sirkesi); 1/2 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabında, soya sosu, şeker, susam yağı, susam, sarımsak, zencefil, pirinç sirkesi, sirke ve karabiberi birleştirin. 2. İyice karıştırın. 3. Bu sosu etin üzerine dökün ve etle iyice karıştırın. 4. Sosun ete nüfuz etmesi ve lezzet katması için en az 1 saat, tercihen daha uzun bir süre buzdolabında bekletin. Bulgogi sosunun malzemeleri kişisel tercihlere göre ayarlanabilir.