Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ketupat yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg glutinous pirinç 1;
- ½ kg konsantre hindistan cevizi sütü 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1;
- pandan yaprakları 1;
- yelpaze palmiye yaprakları 1.
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp suda 12 saat bekletin 1.
- Suyu süzün ve hindistan cevizi sütü, su, tuz ve pandan yapraklarını ekleyin 1.
- Karışımı orta ateşte pişirin 1.
- Pirinç yarı pişene kadar karıştırın ve hindistan cevizi sütü ile pirincin iyice karışmasını sağlayın 1.
- Ocağı kapatın ve soğumaya bırakın 1.
- Yelpaze palmiye yapraklarını nemli bir havlu ile temizleyin 1.
- Yaprağın bir ucunu koni şeklinde şekillendirin 1.
- Koniye yarı pişmiş pirinci yerleştirin ve yaprağı güvenli bir şekilde tutarak üçken bir şekil verin 1.
- Üçgenin şeklini koruyarak yaprağı tekrar sarın ve bir düğüm atın 1.
- Tüm ketupatları bir tencereye yerleştirin ve suyla kaplayın 1.
- Yaklaşık 30-40 dakika kaynatın, ta ki ketupat tamamen pişene kadar 1.
- Soğutun ve servis edin 1.
Alternatif bir tarif:
- Pirinci iyice yıkayın ve süzün 2.
- Bir kaba alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin 2.
- Pirinci 1-2 saat suda bekletin 2.
- Bambu yapraklarını veya palmiye yapraklarını kaynar suya koyun ve yumuşamalarını sağlayın 2.
- Yaprakları suyun içinden çıkarın ve kurulayın 2.
- Yaprakları yaklaşık 20 cm x 20 cm büyüklüğünde kesin 2.
- Kesilen yaprakların kenarlarını dikdörtgen bir şekilde birleştirerek bir örgü kabı oluşturun 2.
- Süzülmüş pirinci örgü kabının içine doldurun 2.
- Pirinci fazla sıkmadan kabın içine yerleştirin 2.
- Örgü kabın ağzını sıkıca bağlamak için ip veya mutfak ipi kullanın 2.
- Kabı ocağa alın ve su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynatın 2.
- Su kaynadıktan sonra ateşi kısın
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: