Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ketupat yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Pirinci iyice yıkayıp süzün 1.
- Bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve 1-2 saat bekletin 1.
- Yaprakları kaynar suya koyup yumuşamalarını sağlayın, ardından çıkarıp kurulayın 1.
- Yaprakları yaklaşık 20 cm x 20 cm büyüklüğünde kesin ve kenarlarını birleştirerek bir örgü kabı oluşturun 1.
- Süzdüğünüz pirinci kabın içine fazla sıkmadan yerleştirin 1.
- Kabın ağzını ip veya mutfak ipiyle sıkıca bağlayın 1.
- Hazırladığınız ketupatları büyük bir tencereye yerleştirin, üzerini suyla doldurun ve kaynatın 1.
- Su kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yaklaşık 1,5-2 saat hafifçe kaynamaya devam edin 1.
- Pişirme süresi tamamlandığında ketupatları ocaktan alıp biraz soğumalarını bekleyin 1.
- Örgü kabından çıkarıp yaprakları çıkarın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: