Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bulgogi sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1/4 su bardağı soya sosu 12;
- 2 yemek kaşığı şeker 12;
- 2 yemek kaşığı susam yağı 12;
- 2 yemek kaşığı susam 12;
- 2 diş sarımsak, rendelenmiş 12;
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil 1;
- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi 1;
- 1 yemek kaşığı sirke (beyaz veya üzüm sirkesi) 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında, soya sosu, şeker, susam yağı, susam, sarımsak, zencefil, pirinç sirkesi, sirke ve karabiberi birleştirin 1.
- İyice karıştırın 1.
- Bu sosu etin üzerine dökün ve etle iyice karıştırın 1.
- Sosun ete nüfuz etmesi ve lezzet katması için en az 1 saat, tercihen daha uzun bir süre buzdolabında bekletin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: