Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil körili tavuklu noodle yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak körili tavuklu noodle yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 400 gr kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk 2;
- 1 paket spagetti 2;
- 2 yemek kaşığı soya sosu 2;
- 3 diş sarımsak 2;
- 4 yemek kaşığı krema 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası 2;
- 1 tatlı kaşığı pulbiber 2;
- 1 tatlı kaşığı tozbiber 2;
- 1 yemek kaşığı esmer şeker 2;
- 1 yemek kaşığı köri 2.
Yapılışı:
- Tavuklar, marine sosuyla güzelce yoğrulur ve bir gün dolapta bekletilir 2.
- Marine edilen tavuklar, yüksek ateşte sosuyla birlikte 10 dakika sotelenir 2.
- 2 yemek kaşığı soya sosu, 3 diş ezilmiş sarımsak ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir, 2-3 dakika daha sotelenir 2.
- 4 yemek kaşığı krema eklenip 1-2 dakika pişirilir, ardından 1 su bardağı süt eklenip bir taşım kaynatılır 2.
- Bir paket spagetti eklenip, spagettiyi tam pişirecek şekilde su ilave edilir ve bir taşım kaynatılır 2.
Körili noodle yapımında, noodlelar sıcak suya atılıp 5 dakika kaynattıktan sonra süzgeçten geçirilebilir 4. Ayrıca, noodle'lar genellikle kaynar su veya suda kaynatılarak veya buharda pişirilerek hazırlanır 5.
Tarif, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: