Buradasın
Yeşil Körili Tavuklu Noodle nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil Körili Tavuklu Noodle tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı Aroy-D Yeşil Köri Ezmesi 2
- 10 gr ¼ paket Cock Pirinç Eriştesi 2
- 160 gr 1 adet tavuk göğüs veya but eti 2
- 20 gr 2 adet taze kırmızı chili biberi 2
- 3 yemek kaşığı Üzüm Çekirdeği Yağı 2
- 30 gr 1 kupa tavuk suyu 2
- 250 gr ½ kupa Aroy-D Hindistan Cevizi Sütü 2
- 15 gr 1 yemek kaşığı Toz Şeker 2
- 10 gr 2 adet taze soğan 2
Hazırlanışı:
- Üzüm çekirdeği yağını derin bir tavada ısıtın 2.
- Küp doğradığınız tavukları, yeşil köri ezmesini ve bir tutam tuz ekleyip tavuklar hafifçe renk alana kadar 1 dakika soteleyin 2.
- Kırmızı chili biberi ilave edip karıştırın 2.
- Tavuk suyunu ekleyin ve tavuklar tam olarak pişene kadar kaynatın 2.
- Tavuklar piştiğinde hindistan cevizi sütü, toz şeker ve lime suyunu ilave edin 2.
- Pirinç eriştesini ekleyip bir dakika daha kaynatın 2.
- Ocaktan almadan yeşil soğanları da ekleyip servis edin 2.
Ayrıca, genel tavuklu noodle tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tavukları susam yağında pişirin ve kenara alın 1.
- Mantarları pişirin ve kenara alın 1.
- Noodle'ları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün 1.
- Biberleri kavurun, yumuşayınca tavukları, mantarları ve noodle'ı ekleyin 1.
- Köri ve soya sosunu ekleyip karıştırın 1.
- Taze soğanla süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: