• Buradasın

    Yeşil Körili Tavuklu Noodle nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming bowl of vibrant green curry chicken noodles, garnished with fresh scallions and red chili slices, sits on a rustic wooden table with scattered ingredients like coconut milk, chicken pieces, and green curry paste nearby.  

*(Note: The dish is Thai-inspired, so Turkish cultural context is not applied.)*
    Yeşil körili tavuklu noodle yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak körili tavuklu noodle yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 400 gr kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk 2;
    • 1 paket spagetti 2;
    • 2 yemek kaşığı soya sosu 2;
    • 3 diş sarımsak 2;
    • 4 yemek kaşığı krema 2;
    • 1 su bardağı süt 2;
    • 1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası 2;
    • 1 tatlı kaşığı pulbiber 2;
    • 1 tatlı kaşığı tozbiber 2;
    • 1 yemek kaşığı esmer şeker 2;
    • 1 yemek kaşığı köri 2.
    Yapılışı:
    1. Tavuklar, marine sosuyla güzelce yoğrulur ve bir gün dolapta bekletilir 2.
    2. Marine edilen tavuklar, yüksek ateşte sosuyla birlikte 10 dakika sotelenir 2.
    3. 2 yemek kaşığı soya sosu, 3 diş ezilmiş sarımsak ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir, 2-3 dakika daha sotelenir 2.
    4. 4 yemek kaşığı krema eklenip 1-2 dakika pişirilir, ardından 1 su bardağı süt eklenip bir taşım kaynatılır 2.
    5. Bir paket spagetti eklenip, spagettiyi tam pişirecek şekilde su ilave edilir ve bir taşım kaynatılır 2.
    Körili noodle yapımında, noodlelar sıcak suya atılıp 5 dakika kaynattıktan sonra süzgeçten geçirilebilir 4. Ayrıca, noodle'lar genellikle kaynar su veya suda kaynatılarak veya buharda pişirilerek hazırlanır 5.
    Tarif, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Noodle içinde ne var?

    Noodle'ın temel bileşenleri genellikle şunlardır: Buğday veya pirinç unu. Su. Tuz. Yumurta (bazı türlerde). Hazır noodle ürünlerinde ayrıca palm yağı, monosodyum glutamat (MSG), tatlandırıcılar, aroma vericiler ve koruyucular bulunabilir. Noodle'ın içeriği, yapıldığı coğrafyaya ve tarife göre değişebilir.
    A wooden kitchen counter in a Turkish home with a small bowl of dark, glossy noodle sauce, surrounded by fresh ingredients like garlic, ginger, a bottle of sesame oil, and a jar of honey, with steam rising from freshly cooked noodles nearby.

    Evde noodle sosu nasıl yapılır?

    Evde noodle sosu yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: 2 dolu yemek kaşığı tereyağı; 3 diş kıyılmış sarımsak; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı toz biber; 3 yemek kaşığı soya sosu; 1 yemek kaşığı şeker. Yapılışı: 1. Noodleları pişirip suyundan 3-4 yemek kaşığı ayırıp süzün. 2. Bir tavada tereyağıyla sarımsakları kavurun. 3. Üzerine pul ve toz biberi ekleyip kavurmaya devam edin. 4. Ardından soya sosu, şeker ve ayırdığınız noodle suyunu ekleyin. Noodle sosunu, farklı baharat ilaveleriyle kendi damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, noodle sosu yapımı için Pinterest'te de çeşitli fikirler bulunmaktadır. Sosu hazırlarken kısık ateş kullanılması, lezzet ve kıvamın güzelleşmesine yardımcı olabilir.

    En güzel noodle sosu nasıl yapılır?

    En güzel noodle sosunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml); 3 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; 3 adet domates; 1 çay kaşığı tuz; yarım çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı kekik. Yapılışı: 1. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 2. Tavaya zeytinyağını alın ve içerisine doğradığınız sarımsakları ekleyin. 3. Sarımsakların kokusu çıkmaya başladığında domatesleri ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. 4. Noodle’ı pişirmek için uygun bir tencerede suyu ısıttıktan sonra noodle’ı ilave edin ve birkaç dakika pişirin. 5. Domatesler yumuşadıktan sonra sosun içerisine salçayı, tuzu, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha kavurun. 6. Domatesler tamamen ezildikten sonra sosun içerisine pişen noodle’ları ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra servis edin. Noodle sosunu yaparken, her sebzenin pişme süresini göz önünde bulundurarak tavaya almak ve sosu kısık ateşte pişirmek önemlidir. Noodle sosu yapımında farklı tarifler ve malzemeler de kullanılabilir.
    A steaming bowl of chicken noodles with thin strips of chicken breast, colorful vegetables like carrots and bell peppers, and a glossy sheen from soy sauce, garnished with sesame seeds and fresh herbs.

    Tavuklu noodle içinde ne var?

    Tavuklu noodle içinde bulunan malzemeler, tarife göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak tavuklu noodle içinde bulunan malzemeler şunlardır: Noodle. Tavuk. Sebzeler. Soya sosu. Susam yağı. Limon suyu. Sarımsak ve zencefil. Diğer malzemeler. Ayrıca, tavuklu noodle tariflerinde damak zevkine göre yer fıstığı, soğan, taze otlar gibi farklı malzemeler de eklenebilir.
    A steaming bowl of chicken noodles with vibrant ingredients like soy sauce, sesame oil, garlic, and chili sauce arranged around it, evoking the rich flavors of Asian-inspired Turkish cuisine.

    Tavuklu noodle sosuna ne konur?

    Tavuklu noodle sosuna eklenebilecek bazı malzemeler: Soya sosu. Bal. Susam yağı. Sarımsak tozu. Paprika. Acı sos. Balık sosu. Sos malzemeleri, damak zevkine göre değiştirilebilir.

    Körili tavuk yanına ne gider?

    Körili tavuğun yanına gidebilecek bazı lezzetler: Sade veya basmati pirinç pilavı. Hafif salatalar. Izgara veya haşlanmış sebzeler. Naan ekmeği. Maş fasulyeli biber soslu yeşil salata. Fırınlanmış veya buharda pişirilmiş sebzeler. Kepekli pirinç veya kinoa. Yan lezzet seçimi, kişisel damak zevkine bağlıdır.

    Körili tavuğa hangi baharatlar konur?

    Körili tavuğa konan bazı baharatlar: zerdeçal; kimyon; kişniş; zencefil; karabiber. Ayrıca, tariflere göre değişiklik gösterebilmekle birlikte, köri soslu tavuk yapımında un, tereyağı, soğuk süt, sıcak su, köri, tuz ve karabiber de kullanılmaktadır. Köri, tek bir baharat karışımı olmayıp, farklı baharatların bir araya gelmesiyle oluşan bir karışımdır.