Siyah zeytin ve beyaz peynir ile yapılan bruschetta tarifi şu şekildedir: Malzemeler: - Ekmek - 6 dilim - Sarımsak - 2 diş - Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı - Beyaz peynir - 3 yemek kaşığı - Siyah zeytin - 10-12 adet - Yeşil soğan (tüy) - 1-2 adet - Karabiber - tatmak için Yapılışı: 1. Zeytinleri ince halkalar halinde kesin. 2. Soğanları ince doğrayın. 3. Beyaz peynir, zeytin ve soğanı karıştırın. 4. Biber ekleyin ve karıştırın. 5. Dilimlenmiş ekmekleri kuru bir tavada veya tost makinesinde kızartın, ardından sarımsakla ovun ve hafifçe zeytinyağı serpin. 6. Ortaya çıkan krutonları, beyaz peynir, soğan ve zeytin karışımıyla yayın. Siyah zeytin yapımı için ise aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Zeytinleri yıkayın ve süzülmeye bırakın. 2. Süzülen zeytinleri 2 litrelik plastik veya cam bir kavanoza alın. 3. Üzerine tuzu ekleyin ve kapağını kapatarak, tuz dağılıncaya kadar sallayın. 4. 30 gün boyunca her gün 1-2 dakika tuzun karışıp zeytinin suyunu salması için kavanozu sallayın. 5. Zeytin zamanla büzüşmeye ve suyunu salmaya başlayacaktır. 6. Zeytinler olgunlaşıp tatlandığında, 1,5-2 ay sonra zeytinyağı ve limonla servis edebilirsiniz.