Buradasın
Siyah peynir beyaz zeytin nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah zeytin ve beyaz peynir ile yapılan bruschetta tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- Ekmek - 6 dilim 1
- Sarımsak - 2 diş 1
- Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı 1
- Beyaz peynir - 3 yemek kaşığı 1
- Siyah zeytin - 10-12 adet 1
- Yeşil soğan (tüy) - 1-2 adet 1
- Karabiber - tatmak için 1
Yapılışı:
- Zeytinleri ince halkalar halinde kesin 1.
- Soğanları ince doğrayın 1.
- Beyaz peynir, zeytin ve soğanı karıştırın 1.
- Biber ekleyin ve karıştırın 1. Tuz eklemenize gerek yok, çünkü zeytinler ve beyaz peynir zaten tuzlu 1.
- Dilimlenmiş ekmekleri kuru bir tavada veya tost makinesinde kızartın, ardından sarımsakla ovun ve hafifçe zeytinyağı serpin 1.
- Ortaya çıkan krutonları, beyaz peynir, soğan ve zeytin karışımıyla yayın 1.
Siyah zeytin yapımı için ise aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Zeytinleri yıkayın ve süzülmeye bırakın 2.
- Süzülen zeytinleri 2 litrelik plastik veya cam bir kavanoza alın 2.
- Üzerine tuzu ekleyin ve kapağını kapatarak, tuz dağılıncaya kadar sallayın 2.
- 30 gün boyunca her gün 1-2 dakika tuzun karışıp zeytinin suyunu salması için kavanozu sallayın 2.
- Zeytin zamanla büzüşmeye ve suyunu salmaya başlayacaktır 2. 15 gün sonra biriken suyunu dökebilirsiniz 2.
- Zeytinler olgunlaşıp tatlandığında, 1,5-2 ay sonra zeytinyağı ve limonla servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: