Yufkada kuzu kebabı yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram kuzu kuşbaşı; 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş veya taze); 1 adet havuç (küçük küp doğranmış); 1 adet soğan (ince doğranmış); 1 adet sarı biber (küçük küp doğranmış); 4 adet sivri biber (ince doğranmış); 1 tepeleme yemek kaşığı salça; 2 tatlı kaşığı zeytinyağı; 1/2 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı kekik; 2 adet yufka. Yapılışı: 1. Kuzu kuşbaşlarını bir tavada zeytinyağı ile hafifçe kavurun. 2. Doğranmış soğanı, sarı biberi ve sivri biberleri ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. 3. Havucu ve salçayı da ekleyerek karıştırın. 4. Bezelyeleri, tuz, karabiber ve kekiği de ekleyip, malzemelerin iyice birbirine karışması için birkaç dakika pişirin. 5. Kebabı istediğiniz kıvamda pişirdikten sonra ocaktan alın. 6. Yufkaları ikiye bölün ve içine hazırladığınız kuzu kebabı harcından koyarak sarın. 7. Yufkaları kızgın yağda kızartarak veya fırında kızarana kadar pişirin. 8. Sıcak olarak servis yapın. Alternatif bir tarif: 1. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. 2. Maydanozu temizleyip kıyın. 3. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. 4. Bir kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı sote edin. 5. Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 6. Domates, salça, maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 7. Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın. 8. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin. 9. Ortalarına etli malzemeyi paylaştırıp paket şeklinde kapatın [