Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Posof'ta yufka açmak için aşağıdaki püf noktalarına dikkat etmek önemlidir:
- Un Seçimi: Yüksek kaliteli, protein oranı yüksek ve iyi elenmiş un kullanılmalıdır 12.
- Hamur Kıvamı: 1 kg un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı su (yavaş yavaş eklenerek kıvam kontrol edilmeli) ve 1 yemek kaşığı sirke veya sıvı yağ ile hazırlanan hamur, ele yapışmayan, yumuşak ama çok sert olmamalıdır 12.
- Dinlendirme: Hamuru yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp en az yarım saat dinlendirin 13.
- Açma Teknikleri: Hafifçe unlanmış zeminde, oklava veya merdane kullanarak hamuru eşit kalınlıkta açın 13. Hamuru sık sık çevirerek orta kısmından kenarlara doğru açma işlemi yapın 1.
- Kurumayı Önleme: Yufkayı açarken fazla hava akımından kaçının ve açtığınız yufkaları üst üste dizerken aralarına hafifçe nişasta veya un serpin 13.
Bu yöntemlerle Posof'ta incecik ve yırtılmayan yufkalar elde edebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: