Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufkada kuzu kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 kg kuzu kuşbaşı 15;
- 4 yufka 15;
- 3 soğan 15;
- 4 diş sarımsak 15;
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ 15;
- yarım demet maydanoz 15;
- 2 domates 15;
- 1 çorba kaşığı domates salçası 15;
- yarım su bardağı su 15;
- 1 yumurta sarısı 15;
- tuz ve karabiber 15.
Domatesli sos için:
- 1 çorba kaşığı domates salçası 15;
- 3 domates 15;
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ 15;
- 2 dal maydanoz 15;
- tuz ve karabiber 15.
Yapılışı:
- Soğan ve sarımsakları soyup kıyın, maydanozu temizleyip kıyın, domatesleri soyup küp küp doğrayın 15.
- Bir kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı sote edin, eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun 15.
- Domates, salça, maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin 15.
- Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın, diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin 15.
- Ortalarına etli malzemeyi paylaştırıp paket şeklinde kapatın 15.
- Her yufka paketinin üst kısmının ortasını artı (+) şeklinde bıçakla kesip uçlarını dışa doğru kıvırın 15.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün 15.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin 15.
- Sos için domatesleri soyup küp küp doğrayın, maydanozu temizleyip kıyın, malzemeleri bir tavaya alıp sos kıvamında pişirin 15.
- Yufkalı kebabı servis tabağına alıp domates sosu ile sıcak servis yapın 15.
Alternatif olarak, yufkada bezelyeli kuzu kebabı da yapılabilir 2. Bu
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: