Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufkada kuzu kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuzu kuşbaşı 1;
- 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş veya taze) 1;
- 1 adet havuç (küçük küp doğranmış) 1;
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 1;
- 1 adet sarı biber (küçük küp doğranmış) 1;
- 4 adet sivri biber (ince doğranmış) 1;
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça 1;
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 2 adet yufka 1.
Yapılışı:
- Kuzu kuşbaşlarını bir tavada zeytinyağı ile hafifçe kavurun 1.
- Doğranmış soğanı, sarı biberi ve sivri biberleri ekleyip birkaç dakika daha soteleyin 1.
- Havucu ve salçayı da ekleyerek karıştırın 1.
- Bezelyeleri, tuz, karabiber ve kekiği de ekleyip, malzemelerin iyice birbirine karışması için birkaç dakika pişirin 1.
- Kebabı istediğiniz kıvamda pişirdikten sonra ocaktan alın 1.
- Yufkaları ikiye bölün ve içine hazırladığınız kuzu kebabı harcından koyarak sarın 1.
- Yufkaları kızgın yağda kızartarak veya fırında kızarana kadar pişirin 1.
- Sıcak olarak servis yapın 1.
Alternatif bir tarif:
- Soğan ve sarımsakları soyup kıyın 23.
- Maydanozu temizleyip kıyın 23.
- Domatesleri soyup küp küp doğrayın 23.
- Bir kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı sote edin 23.
- Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun 23.
- Domates, salça, maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin 23.
- Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın 23.
- Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin 23.
- Ortalarına etli malzemeyi paylaştırıp paket şeklinde kapatın [
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: