Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yapılışı:
- Yufkalar rulo yapılıp 2 cm genişliğinde kesilir 24.
- Kesilmiş yufkalar yağlanmış bir tepsiye dik olacak şekilde dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kızartılır 24.
- Bir kapta yoğurt, süt ve rendelenmiş sarımsak çırpılır 3.
- Fırından çıkan yufkaların üzerine bu karışım dökülür ve tekrar 10 dakika pişirilir 24.
- Başka bir tavada kıyma, soğan, salça, tuz ve karabiber kavrulup yufkaların üzerine yayılır 24.
- Ayırılan yoğurtlu sos üzerine gezdirilir 2.
- Son olarak, tereyağı, pul biber ve domates salçası ile hazırlanan sos üzerine dökülür 24.
Siron, genellikle ayran, şalgam suyu veya soğuk su ile servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: