Takviye Edici Gıdalar Yönetmeliği'ne göre aşağıdaki ürünler takviye edici gıda olarak değerlendirilmez: 1. Bal: Etken madde olarak kullanılamaz, ancak tat vermek amacıyla kullanılabilir. 2. Keçiboynuzu özü, sirke, tahin, pekmez, zeytinyağı, meyve suyu: Gıda olarak tüketilen ürünlerdir ve takviye edici gıdalarda etken madde olarak yer almazlar. 3. Sakız, macun, çikolata, şekerleme, bar, alkolsüz içecek, kahve, çay: Bu tür gıdalar etken maddeler katılsa bile takviye edici gıda olarak değerlendirilmez. 4. 4-10 yaş grubuna yönelik: Şase, çiğnenebilir form, emme tableti, pastil ve tüm sıvı formdaki ürünler dışındaki tablet, kapsül ve pastil gibi katı formlar onaylanmaz. 5. 3 yaş altı küçük çocuklar: Bu yaş grubuna yönelik takviye edici gıdalarda katkı maddesi kullanılmaz.