Yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümünde verilen derslerden bazıları şunlardır: genel turizm; beslenme ilkeleri; iktisada giriş; genel muhasebe; yiyecek-içecek işletmeciliği; genel pazarlama; temel İngilizce; menü planlama; turizm pazarlaması; mesleki İngilizce. Ayrıca, işletme bilimine giriş, ön büro yönetimi, turizm politikası ve planlaması, turizm ve çevre, gıda güvenliği ve hijyen, içecek teknolojisi, yiyecek-içecek işletmelerinde muhasebe uygulamaları, Türkiye turizm coğrafyası, yiyecek-içecek servisi, catering hizmetleri, mutfak uygulamaları, işletme matematiği, turizm işletmelerinde iletişim ve müşteri ilişkileri, sıcak mutfak, protokol ve görgü kuralları, turizm sektöründe girişimcilik, turizm işletmelerinde insan kaynakları yönetimi, turizm ekonomisi, yiyecek-içecek işletmelerinde maliyet kontrolü, turizmde e-ticaret, turizm işletmelerinde getiri yönetimi, dünya turizm coğrafyası, yemek ve mitoloji, tatlı, pasta ve ekmek hazırlama teknikleri, kokteyl hazırlama gibi seçmeli dersler de bulunmaktadır. Ders yoğunluğu, ilk sene hafif başlayıp sonraki yıllarda artmaktadır. Ders içerikleri, üniversiteye göre değişiklik gösterebilir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: iienstitu.com; universitetercihmerkezi.com.