Evet, kireç kaymağı ile turşu yapılabilir. Kireç kaymağı, turşu yapımında kullanılan bir malzemedir ve şu şekilde hazırlanır: bir kap içerisinde sönmemiş taş kireçle su karıştırılır, karışım kirecin tabana çökmesi için bekletilir ve üstte kalan berrak su kireç kaymağı olarak kullanılır. Kireç kaymağı ile yapılan turşu tariflerinden biri şu şekildedir: Malzemeler: 2-3 adet kelek, 3 adet salatalık, 4 adet havuç, yarım kg biber, olgunlaşmamış domates yarım kg, 1,5 su bardağı sirke, 1 çay bardağı kaya tuzu, 1 çay kaşığı limon tuzu, 2 baş sarımsak, 1 avuç nohut, maydanoz. Yapılışı: Malzemeler yıkanıp kireç kaymağına yatırılır ve tüm olarak 1 gece bekletilir.