Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabaharın en güzel turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar 1
- 1 adet küçük boy havuç 1
- 8-10 diş sarımsak 1
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu (iri) 1
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1
- 1,5 çay bardağı elma sirkesi 1
- 1-1,5 litre içme suyu (kavanozu dolduracak kadar) 1
Yapılışı:
- Karnabaharları küçük parçalara ayırın ve havucu halkalar halinde kesin 1.
- Sarımsakların kabuklarını soyun 1.
- Kavanozun içerisine karışık olarak karnabahar ve havucu doldurun, aralarına sarımsakları da ekleyin 1.
- Son olarak tuz, şeker, sirke ve üzerini geçecek kadar su koyun 1.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın 1.
- Hazırladığınız karnabahar turşusunu güneş almayan yerde 15 gün açmadan bekletin 1.
- Turşunuzu açtıktan sonra ağırlaşmaması için serin bir yerde saklamaya devam edin 1.
Alternatif olarak, kişniş ve dereotu ekleyerek de karnabahar turşusu yapabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: