• Buradasın

    5 kiloluk bidona ne kadar sirke konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    5 kiloluk bir turşu bidonuna 2,5 su bardağı üzüm sirkesi konulmalıdır 45.
    Ancak sirke miktarı, turşunun türüne, kişisel tercihlere ve turşunun ne kadar dayanıklı olması istendiğine göre değişiklik gösterebilir 3.
    Daha ekşi ve dayanıklı bir turşu için sirke oranı artırılabilir 3.
    Sirke türü olarak üzüm sirkesi veya elma sirkesi kullanılabilir 3.
    En doğru miktar için bir uzmana danışılması önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    5 kiloluk bidona üzüm sirkesi nasıl kurulur?

    5 kiloluk bir bidonda üzüm sirkesi kurmak için gerekli malzemeler: 2 kg üzüm; 1 çay bardağı ev yapımı üzüm sirkesi veya 1 yemek kaşığı nohut; 1 yemek kaşığı bulgur; 5 litrelik kavanoz. Yapılışı: 1. Üzümleri yıkayıp saplarıyla birlikte geniş ağızlı derin bir kaba koyun. 2. Üzerine suyu, bulgur ve nohutu ekleyin. 3. Kabın ağzını bir tülbentle örtüp bağlayın. 4. Güneş görmeyen serin bir ortama alın. 5. İlk hafta her gün, sonraki haftalarda 2-3 günde bir karıştırıp alt üst edin ve üzümler tamamen dibe çökene kadar 10-20 gün bekletin. 6. Tülbenti çıkarıp kapağı sıkmadan kapatın ve 30-50 gün daha karıştırmadan bekletin. 7. Süzüp tuzunu ekleyip karıştırın ve dar ağızlı cam şişelerde saklayın. Sirke yapımı sırasında hijyen ve uygun sıcaklık gibi faktörlere dikkat edilmelidir.

    5 kiloluk bidona elma sirkesi nasıl kurulur?

    5 kiloluk bir bidona elma sirkesi kurmak için gerekli malzemeler ve adımlar şu şekildedir: Malzemeler: 2 kilogram büyük boy kırmızı elma (organik); 4,5 litre içme suyu; 6 yemek kaşığı bal. Hazırlanışı: 1. Elmaları kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayın. 2. Doğranmış elmaları 5 kiloluk bidona yerleştirin. 3. Elmaların üzerine, bidonun yarısını dolduracak şekilde su ekleyin. 4. Balını ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırın. 5. Bidonunun üzerini delikli bir kumaşla örtün ve karanlık bir yere alın. 6. İlk bir hafta her gün, sonrasında haftada birkaç kez tahta kaşıkla karıştırın. 7. 45 gün sonunda sirkeniz hazır hale gelecektir. Hazır olan sirkeyi tülbentten geçirerek süzebilir ve yeni bir cam kavanoza aktarabilirsiniz. Elma sirkesi yaparken kaliteli ve olgun, organik elmalar kullanmaya özen gösterilmelidir. Sirke yapımı kişisel sağlık ve güvenlik riskleri içerebilir. Bu nedenle, gerekli önlemlerin alınması ve doğru ekipman kullanılması önerilir.