Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel fasulye turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 kilogram taze fasulye 14
- 0,5 su bardağı elma sirkesi 1
- 4 diş sarımsak 1
- 5 su bardağı su (200 ml'lik) 1
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu (salamura tuz) 1
Yapılışı:
- Taze fasulyelerin uçlarını temizleyin ve ortadan ikiye bölün 1.
- Fasulyeleri rengi dönene dek yaklaşık 15 dakika haşlayın 1.
- Haşlanan fasulyeleri sudan çıkarın ve soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan suya kaya tuzunu ekleyerek karıştırın 1.
- Soğumuş suya sirkeyi ekleyin 1.
- Kavanozların yarısına kadar fasulyeleri yerleştirin ve üzerine sarımsakları koyun 1.
- Fasulye ile tüm kavanozu doldurun ve sirkeli sudan ekleyin 1.
- Kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve 10-15 gün açmadan muhafaza edin 1.
- Turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde saklayabilirsiniz 1.
Alternatif olarak, 2 kg taze fasulye, 4 adet yeşil sivribiber, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı kaya tuzu, 4 su bardağı su ve 1 çay bardağı sirke kullanarak da fasulye turşusu yapabilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: