Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel fasulye turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 kg taze fasulye 124;
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu 124;
- 1 baş sarımsak 124;
- 1 çay bardağı sirke (elma ya da üzüm) 124;
- 1 litreden 1 çay bardağı eksik kaynar su 1.
Yapılışı:
- Fasulyelerin baş kısımları kesilir, bol suda yıkanır ve süzdürülür 12.
- Tencereye 2 litre su konur, kaynayınca fasulyeler içine atılır 1.
- Sürekli karıştırarak 3-4 dakika haşlanır, ardından soğuk suya bırakılarak şoklanır 1.
- Kavanoza uzunlamasına fasulyeler dizilir, aralarına dilimlenmiş sarımsaklar yerleştirilir 12.
- Kavanozlar dolduktan sonra sirkeli su fasulyelerin üzerini geçecek şekilde doldurulur 1.
- Kapaklar kapatılıp karanlık bir yerde mayalanmaya bırakılır 12.
- Yaklaşık 10-15 gün sonra turşu yemeye hazır hale gelir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: