En iyi kornişon turşusunu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 kilogram kornişon salatalık; 3 su bardağı sirke; 3 yemek kaşığı kaya tuzu (tepeleme); 3 tatlı kaşığı toz şeker; 9 diş sarımsak; 1 kavanoz kaynar su. Yapılışı: 1. Salatalıkları güzelce yıkayıp sap kısımlarını hafifçe kesin. 2. Sarımsakları soyun ve her bir kavanoza eşit şekilde bölüştürün. 3. Salatalıkları kavanoza düzgünce yerleştirin. 4. Her bir kavanoz için bir kap içine 1 su bardağı üzüm sirkesi, 2 tatlı kaşığı tepeleme kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker koyup, iyice karıştırın. 5. Sirkeli karışımı salatalıkların üzerine dökün. 6. Son olarak salatalıkların üzerine çıkana kadar kaynar su dökün. 7. Hemen kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 8. Kavanozu ters çevirin ve 2 saat bu şekilde beklettikten sonra tekrar düz çevirin. 9. Hazırladığınız kornişon turşusunu güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Turşunun daha diri kalması için kavanoza koymadan önce salatalıkların üzerine minik delikler açılabilir. Turşu yaparken kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olması, turşunun lezzetini artırır. Ayrıca, turşunun güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edilmesi önerilir.