Sofrayı kaldırmanın yolları şunlardır: 1. Masa ve tabakların temizlenmesi: Yemek yendikten sonra masa, servis tabakları ve kâseler temizlenmelidir. 2. Çatal ve bıçakların yerleştirilmesi: Çatal ve bıçaklar, kullanıldıktan sonra tabağa konulmalı, bıçağın keskin tarafı kendine doğru olacak şekilde sağa, çatal ise sol tarafa konmalıdır. 3. Peçetenin yerleştirilmesi: Yemek bittiğinde peçete, dizlere serili şekilde katlanarak ya da buruşturularak ilk durduğu yere, yani tabakların sol tarafına konulmalıdır. 4. Gereksiz eşyaların kaldırılması: Ketçap, mayonez gibi gereksiz kap kaçak ve yapay çiçekler sofradan kaldırılmalıdır. 5. Genel düzenleme: Şamdan, mumluk gibi süslemeler aşırıya kaçmadan düzenlenmelidir.