Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Temel dizilim şu şekildedir:
- Çatallar: Tabağın soluna yerleştirilir 14.
- Bıçaklar: Tabağın sağına, keskin kısmı tabağa dönük olacak şekilde yerleştirilir 14.
- Kaşıklar: Bıçakların sağına yerleştirilir 14.
Tatlı çatalı ve bıçağı, ana yemek tabağının üst kısmına, sapları farklı yönlere bakacak şekilde yerleştirilir 125.
Örnek bir dizilim:
- Ana yemek çatalı 1.
- Salata çatalı (varsa) 1.
- Ana yemek bıçağı 1.
- Çorba kaşığı 1.
- Tatlı çatalı 1.
- Tatlı kaşığı 1.
Sofra düzeni, yemeğin türüne ve sunum şekline göre değişebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: