Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çatal, kaşık ve bıçakların dizilimi şu sırayla yapılmalıdır:
- Çatal: Tabağın sol tarafına yerleştirilir 13. Eğer birden fazla çatal kullanılacaksa, yemek sırasına göre dizilir; en dışta ilk yenilecek yemek için kullanılan çatal, tabağa en yakın olan ise ana yemek çatalıdır 1.
- Bıçak: Tabağın sağ tarafına yerleştirilir ve keskin kısmı tabağa dönük olmalıdır 13. Ana yemek bıçağı tabağa en yakın, başlangıç veya salata bıçağı ise ana yemek bıçağının sağında yer alır 2. Eğer menüde balık varsa, balık bıçağı en sağa konulmalıdır 1.
- Kaşık: Bıçakların sağ tarafına yerleştirilir 13. Çorba kaşığı, bıçakların sağında ve en dışta konumlanır, tatlı kaşığı ise sofrada ortada, çatalın yanına veya üstüne yerleştirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: