Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çatal bıçakla yemek yeme adabı şu şekildedir:
- Çatalın Kullanımı: Yemek sırasında çatal sol elde tutulur 23. Et gibi bıçak kullanılması gereken yiyeceklerde, çatal sol eldeyken bıçak sağ elde tutulur ve kesme işlemi yapılır 13.
- Kaşığın Kullanımı: Yemek kaşığı, tabağın sağına ve bıçağın dışına yerleştirilir 2.
- Balık Yemeği: Balık yerken çatal sağ elde, balık bıçağı ise dışarıda sağ tarafta durur 2. Balıkın başı önce ayrılır, ardından çatal ve balık bıçağı ile baştan kuyruğa doğru ikiye ayrılır 3.
- Makarna Yemeği: İtalyan yönteminde, çatal dik bir şekilde tutulup kaşık yan bir şekilde ona değmek suretiyle makarna çatala sarılarak yenir 1. Klasik yöntemde ise spagetti bıçakla kesilerek çatalla yenir 1.
- Genel Kurallar: Yemek bittikten sonra çatal bıçak tabağın yanına veya içine bırakılır 23. Kullanılmış çatal, bıçak veya kaşık masaya temas ettirilmemelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: