Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çatal bıçakla yemek yemek için şu adımlar izlenebilir:
- Çatalın tutulması: Kontinental yöntemde çatal, kalem gibi tutulur; sapı başparmak ve işaret parmağın arasına dayanır, orta parmak ve başparmak çatalı sararken işaret parmağı çatalın üstünde durur 15. Amerikan yönteminde ise çatal, sol elde, sapı başparmak ile işaret parmağın arasına dayandırılarak tutulur 15.
- Bıçağın tutulması: Amerikan tarzında, bıçak yalnızca kesme sırasında sağ ele alınır 15.
- Kesme: Yemek çatalla sabit tutulurken, bıçak hafifçe ileri geri sürtülür 15.
- Lokmanın ağza alınması: Kesme işlemi sonrası, sol elde bulunan çatal sağ ele aktarılır ve çatalın dişleri yukarı bakacak şekilde döndürülerek lokma ağza alınır 15.
Çatal bıçakla yenebilecek bazı yiyecekler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: