Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Derviş Sofraları" kitabı, Sahrap Soysal tarafından yazılmış ve tasavvufta yeme-içme kültürü ile sofra adabını anlatmaktadır 12.
Kitapta yer alan bazı konular şunlardır:
- Yemeklerin sembolik anlamları: Tasavvuf felsefesine göre, sofrada bulunan her yiyecek kutsal kabul edilir ve sembolik anlamlar yüklenir 23.
- Tekke mutfağı: Tekkelerde pişirilen helva, pilav ve aşure gibi yemeklerin törensel niteliği 12.
- Sofra adabı: Mevlevilik, Alevilik-Bektaşilik ve Ahilik'te sofra düzenleri ve kaşık kullanımı gibi detaylar 23.
- Tarihi bilgiler: Yeme içme gelenekleri, Anadolu halk mutfağını ve mutfak kültürünü nasıl etkiledi 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: