Yemek yerken bıçak, çatal ve kaşık kullanımı şu şekilde olmalıdır:
- Bıçak Kullanımı:
- Sağ elle, sapından, işaret parmağı bıçağın kesici kısmının hemen üzerinde olacak şekilde tutulur .
- Sadece kesme işlemi sırasında sağ ele alınır .
- Kesme işlemi sırasında, bıçak tabağın kenarına dayanır (ağzı saat 12, sapı saat 3 yönüne bakacak şekilde) .
- Çatal Kullanımı:
- Sol elle tutulur .
- Çatalın dişleri aşağı bakacak şekilde tutularak yiyecekler sabitlenir .
- Küçük lokmalar, çatalın dişleri tabağa bakacak biçimde ağza götürülür .
- Kaşık Kullanımı:
- Sağ elle kullanılır .
- Çorba kaşığı, bıçağın sağında yer alır .
- Tatlı kaşığı, tatlı çatalları ile birlikte ana yemek tabağının üst kısmında, sapı sağa bakacak şekilde yerleştirilir .
Çatal, bıçak ve kaşık, dıştan içe doğru kullanılacak şekilde dizilir . Yemek bittiğinde, çatal ve bıçak tabağın üzerine paralel bir şekilde yerleştirilir .