• Buradasın

    Yemek yerken bıçak, çatal ve kaşık nasıl kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yemek yerken bıçak, çatal ve kaşık kullanımı şu şekilde olmalıdır:
    • Bıçak Kullanımı:
      • Sağ elle, sapından, işaret parmağı bıçağın kesici kısmının hemen üzerinde olacak şekilde tutulur 34.
      • Sadece kesme işlemi sırasında sağ ele alınır 2.
      • Kesme işlemi sırasında, bıçak tabağın kenarına dayanır (ağzı saat 12, sapı saat 3 yönüne bakacak şekilde) 2.
    • Çatal Kullanımı:
      • Sol elle tutulur 13.
      • Çatalın dişleri aşağı bakacak şekilde tutularak yiyecekler sabitlenir 4.
      • Küçük lokmalar, çatalın dişleri tabağa bakacak biçimde ağza götürülür 2.
    • Kaşık Kullanımı:
      • Sağ elle kullanılır 5.
      • Çorba kaşığı, bıçağın sağında yer alır 3.
      • Tatlı kaşığı, tatlı çatalları ile birlikte ana yemek tabağının üst kısmında, sapı sağa bakacak şekilde yerleştirilir 3.
    Çatal, bıçak ve kaşık, dıştan içe doğru kullanılacak şekilde dizilir 34. Yemek bittiğinde, çatal ve bıçak tabağın üzerine paralel bir şekilde yerleştirilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: