Margarinsiz simit yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: 1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ; Yarım paket tereyağı (125 gr); 1 çorba kaşığı yoğurt; 2 tane yumurta (akları üzeri için kullanılacak); 2 çorba kaşığı sirke; 1 tatlı kaşığı mahlep; 1 çorba kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; Yarım paket kabartma tozu; 3,5- 4 su bardağı un. Yapılışı: 1. Kabın içine yumurtaların sarılarını, tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, tuzu, şekeri ve mahlebi alıp üzerine azar azar un ekleyin. 2. Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. 3. Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle uzun şeritler yapın. 4. Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli verin. 5. İlk önce yumurta akına, daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizin. 6. Tüm malzeme bittiğinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Alternatif olarak, mayasız ve margarinsiz simit poğaça tarifi de şu şekildedir: Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı yoğurt; 2 adet yumurta; 1 paket kabartma tozu; 1 çay kaşığı karbonat; 2-3 damla limon suyu; Tuz; Un (aldığı kadar). Yapılışı: 1. Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu döküp karıştırın. 2. Küçük bir kaseye karbonatı döküp üzerine limonu damlatın, köpük köpük olup kabarınca harcın içine dökün. 3. Tekrar karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 4. Bir kase içine pekmezi ve suyu döküp karıştırın. 5. Susamı da ayrı bir kaba koyun [2