• Buradasın

    Margarinsiz simit nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Margarinsiz simit yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
    • 1 su bardağı sıvı yağ 13;
    • 1 yumurta (beyazı üzeri için) 13;
    • 2 yemek kaşığı yoğurt 13;
    • 3 yemek kaşığı sirke 13;
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 13;
    • 1 çay kaşığı tuz 3;
    • Aldığı kadar un 3;
    • Susam, çörek otu 13.
    Yapılışı:
    1. Yumurta beyazını ayırdıktan sonra bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın 1.
    2. Hamuru yağlı kağıt arasına koyarak 1 cm kalınlığında açın 1.
    3. Su bardağı ile yuvarlaklar kesip ortasını su şişesi kapağı ile kesip halka şekli verin 1.
    4. Üzerini önce yumurta beyazı sürüp çörek otu atarak veya yumurta sarısı sürüp susama batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 1.
    5. 180° fırında kızarana kadar pişirin 1.
    Margarinsiz simit tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
    • nefisyemektarifleri.com 1;
    • youtube.com 2;
    • tr.pinterest.com 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Simit tarifi nasıl yapılır?

    Simit tarifi için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık su; 1 çay bardağı süt; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz; 1,5 tatlı kaşığı şeker; 1 tatlı kaşığı instant maya; Aldığı kadar un; 1 yumurta; 3 su bardağı su; 1 yemek kaşığı toz şeker; Susam. Yapılışı: 1. Ilık su, süt, sıvı yağ, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kaba koyup karıştırın. 2. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. 3. Hamuru 30 dakika dinlendirin. 4. 3 bardak su, yumurta ve şekeri çırpma teliyle çırpın. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun çubuklar yapın, ikiye katlayıp kıvırın. 6. Hazırladığınız simitleri önce yumurta ve şekerle hazırladığınız suya, ardından susama bulayın. 7. Tepsiye dizdiğiniz simitleri 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Püf noktaları: Suyun ve sütün ılık olması mayanın daha kolay aktifleşmesini sağlar. Unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave edin. Simitlerin daha lezzetli olması için susamları teflon tavada kısık ateşte kavurun. Pişirdiğiniz simitleri buzdolabı poşetinde saklayarak daha sonra ısıtabilirsiniz.
    A rustic Turkish kitchen counter displays a wooden cutting board with small bowls of golden butter, olive oil in a glass bottle, coconut oil in a jar, avocado oil in a ceramic dish, and a spoonful of hazelnut spread, all bathed in warm sunlight.

    Margarinin yerine ne kullanabilirim?

    Margarinin yerine kullanılabilecek bazı alternatifler: Zeytinyağı. Hindistan cevizi yağı. Avokado yağı. Badem yağı. Chia tohumu yağı. Yoğurt. Tereyağı. Margarin yerine kullanılacak alternatifin seçimi, kullanılan tarife ve kişisel tercihlere bağlıdır.