Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Margarinsiz simit yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ 1;
- Yarım paket tereyağı (125 gr) 1;
- 1 çorba kaşığı yoğurt 1;
- 2 tane yumurta (akları üzeri için kullanılacak) 1;
- 2 çorba kaşığı sirke 1;
- 1 tatlı kaşığı mahlep 1;
- 1 çorba kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- Yarım paket kabartma tozu 1;
- 3,5- 4 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Kabın içine yumurtaların sarılarını, tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, tuzu, şekeri ve mahlebi alıp üzerine azar azar un ekleyin 1.
- Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin 1.
- Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle uzun şeritler yapın 1.
- Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli verin 1.
- İlk önce yumurta akına, daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizin 1.
- Tüm malzeme bittiğinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif olarak, mayasız ve margarinsiz simit poğaça tarifi de şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ 2;
- 1 su bardağı yoğurt 2;
- 2 adet yumurta 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 çay kaşığı karbonat 2;
- 2-3 damla limon suyu 2;
- Tuz 2;
- Un (aldığı kadar) 2.
Yapılışı:
- Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu döküp karıştırın 2.
- Küçük bir kaseye karbonatı döküp üzerine limonu damlatın, köpük köpük olup kabarınca harcın içine dökün 2.
- Tekrar karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun 2.
- Bir kase içine pekmezi ve suyu döküp karıştırın 2.
- Susamı da ayrı bir kaba koyun [2
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: