En güzel tereyağlı simidi yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: 125 gram tereyağı (oda ısısında); yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 paket instant maya; yarım su bardağı ılık süt; yarım su bardağı ılık su; 2 çay kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı şeker; 4-4,5 su bardağı un; dışı için 4 yemek kaşığı pekmez ve yarım çay bardağı su, bolca susam. Hazırlanışı: 1. Un haricindeki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. 2. Yavaş yavaş un ilavesi ile ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin. 3. Üzerini nemli bir bez ile örtüp bir saat mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük ikişer parça koparın. 5. Önce pekmez ve su karışımına batırın daha sonra susama bulayıp tepsiye koyun. 6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ayrıca, çıtır tereyağlı kandil simidi tarifi de mevcuttur. Bu tarif için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: yarım çay bardağı sıvıyağ; 125 gram tereyağı; 2 çorba kaşığı yoğurt; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı mahlep; 1 yumurta sarısı; 1 çorba kaşığı elma sirkesi; 1 çorba kaşığı toz şeker; 1 paket kabartma tozu; 3 su bardağı un; 1 su bardağı susam; 1 su bardağı su; 1 çorba kaşığı pekmez; 1 yumurta beyazı. Hazırlanışı: 1. Bir karıştırma kabına sıvıyağ, yoğurt, yumurta sarısı, elma sirkesi, toz şekeri alın ve karıştırın. 2. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve karıştırın. 3