Tavşanlı'nın meşhur pilavı, "Tavşanlı Pilavı" olarak bilinir. Malzemeler ve yapılışı: - Tavşan için: 1 adet fırın torbası, 1 adet orta boy soğan, tuz. - Pilav için: 2 su bardağı pilavlık pirinç, 3 su bardağı sıcak su veya et suyu, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 adet et tablet bulyon. Yapılışı: 1. Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın. 2. Bir kaba ılık su doldurun ve pirinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin. 3. Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek kavurun. 4. 3 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın. 5. Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. 6. Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamen suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın.