Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yılbaşı pilavı genellikle aşağıdaki malzemelerle yapılır:
- Pirinç: 3 su bardağı baldo pirinç 1.
- Ciğer: 250 gram hindi ciğeri 1.
- Yağ: Yarım kahve fincanı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağı 12.
- Fındık ve badem: Dolmalık fıstık ve kavrulmuş badem içi 12.
- Üzüm: 1 kahve fincanı dolmalık üzüm 1.
- Kestane: 250 gram haşlanmış kestane 1.
- Baharat: Tarçın, karabiber, 1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu 1.
- Şeker: 3 tatlı kaşığı toz şeker 1.
- Su: 4 su bardağı tavuk suyu 1.
- Tuz: 1 tatlı kaşığı 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: