Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piliç Topkapı yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet kemiksiz tavuk kalça 14;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 4;
- 1 çay kaşığı karabiber 4;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 4;
- tuz 4;
- 1 su bardağı pirinç 4;
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 4;
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü 4;
- 1 orta boy soğan 4;
- 1 çay kaşığı yenibahar 4;
- 1 çay kaşığı nane 4;
- 1 çay kaşığı karabiber 4;
- 1 su bardağı su 4;
- zeytinyağı 4;
- tuz 4.
Yapılışı:
- Geniş bir kabın içinde yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırın 4.
- Kemiğinden ayrılmış ve açılmış tavuk butlarını yayvan bir kapta bu karışımla terbiye edin 4.
- Derin bir kapta pirinci 15-20 dakika suda bekletin 4.
- Bir tavaya zeytinyağı ekleyip 1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı kavurun 4.
- Soğanları da küp küp doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavurun 4.
- Önceden ıslattığınız pirincin suyunu süzüp tavaya ilave edin ve 5 dakika daha kavurun 4.
- Ardından karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü ve tuzu ekleyin 4.
- 1 bardak su ekleyip ocağın altını kısın 4.
- Suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın 4.
- 1 tane açılmış tavuk budunu, derisi aşağıya bakacak şekilde ısıya dayanıklı fırın kabına serin 4.
- İç pilavı 4’e bölün ve bir parçasını koyun 4.
- Tavuğu kenarlarından tutarak bohça şekline getirin ve kürdanlarla tutturun 4.
- Ters çevirip tepsiye yerleştirin 4.
- 1 çay bardağı suyun içine yarım yemek kaşığı domates salçasını ekleyin 4.
- Yarım çay bardağı zeytinyağını da döküp karıştırın 4.
- Salçalı sosu tavukların üzerine dökün 4.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin 4.
- Sıcak
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: