• Buradasın

    Piliçtopkapı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown stuffed chicken breast (piliç topkapı) resting on a ceramic plate, surrounded by scattered pine nuts, raisins, and aromatic spices, with steam rising from the dish in a warm Turkish kitchen.
    Piliç Topkapı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 adet kemiksiz tavuk kalça 14;
    • yarım çay bardağı zeytinyağı 4;
    • 1 çay kaşığı karabiber 4;
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 4;
    • tuz 4;
    • 1 su bardağı pirinç 4;
    • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 4;
    • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 4;
    • 1 orta boy soğan 4;
    • 1 çay kaşığı yenibahar 4;
    • 1 çay kaşığı nane 4;
    • 1 çay kaşığı karabiber 4;
    • 1 su bardağı su 4;
    • zeytinyağı 4;
    • tuz 4.
    Yapılışı:
    1. Geniş bir kabın içinde yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırın 4.
    2. Kemiğinden ayrılmış ve açılmış tavuk butlarını yayvan bir kapta bu karışımla terbiye edin 4.
    3. Derin bir kapta pirinci 15-20 dakika suda bekletin 4.
    4. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip 1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı kavurun 4.
    5. Soğanları da küp küp doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavurun 4.
    6. Önceden ıslattığınız pirincin suyunu süzüp tavaya ilave edin ve 5 dakika daha kavurun 4.
    7. Ardından karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü ve tuzu ekleyin 4.
    8. 1 bardak su ekleyip ocağın altını kısın 4.
    9. Suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın 4.
    10. 1 tane açılmış tavuk budunu, derisi aşağıya bakacak şekilde ısıya dayanıklı fırın kabına serin 4.
    11. İç pilavı 4’e bölün ve bir parçasını koyun 4.
    12. Tavuğu kenarlarından tutarak bohça şekline getirin ve kürdanlarla tutturun 4.
    13. Ters çevirip tepsiye yerleştirin 4.
    14. 1 çay bardağı suyun içine yarım yemek kaşığı domates salçasını ekleyin 4.
    15. Yarım çay bardağı zeytinyağını da döküp karıştırın 4.
    16. Salçalı sosu tavukların üzerine dökün 4.
    17. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin 4.
    18. Sıcak
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Piliç Topkapi kaç saatte pişer?

    Piliç Topkapı'nın pişme süresi, ortalama olarak 1 saat 15 dakika ile 1 saat 30 dakika arasında değişmektedir. Pişirme süresi şu faktörlere bağlı olarak değişebilir: Tavuk parçalarının büyüklüğü ve kalınlığı. Fırın sıcaklığı ve türü. İç harcın yoğunluğu ve doldurma tekniği. En doğru yöntem, tavuğun iç sıcaklığını kontrol etmektir.

    Piliç Topkapı yanına ne gider?

    Piliç topkapı yemeğinin yanına gidebilecek bazı tamamlayıcı lezzetler: Cennet veya pırasa çorbası. Patates püresi. Rus salatası. Mamzana. Fırında baharatlı patates. Zeytinyağlı taze fasulye. Karışık marul salatası. Mastave. Şam dürümü tatlısı. Ayrıca, taze yeşillikler veya cacık gibi hafif ve taze lezzetler de piliç topkapı ile birlikte tercih edilebilir.

    Piliçtopkapı hangi yöreye ait?

    Piliç Topkapı, Afyon yöresine ait bir yemek olarak kabul edilir. Ancak, yemeğin İstanbul saray mutfağından çıktığı da bilinmektedir.

    Tavuk harcı içinde neler var?

    Tavuk harcının içinde bulunan bazı malzemeler: köri; tatlı toz biber; kişniş; nane; zencefil; tuz; maydanoz; soğan; galeta unu; sarımsak; mısır nişastası. Ayrıca, harcın içinde isteğe bağlı olarak kekik, pul biber, kimyon, zerdeçal gibi baharatlar da bulunabilir.