Buradasın
Piliçtopkapı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Piliç Topkapı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet piliç göğüs eti 1
- 1 su bardağı pirinç 1
- 1 adet soğan 1
- 2 çorba kaşığı çam fıstığı 1
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1
- 2 yemek kaşığı margarin 1
- 1 adet kesme şeker 1
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1
- Tuz ve biber (isteğe bağlı) 1
Hazırlanışı:
- Kalın tabanlı bir tavada margarini eritin ve çam fıstıklarını pembeleşene kadar kavurun 1.
- Kavrulmuş çam fıstıklarının üzerine ince doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Pirinci ilave edin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin 1.
- Kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve yeni baharı ekleyin, karıştırın 1.
- Pirinçlerin üzerini 2 su bardağı sıcak suyla örtün ve suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Piliç göğüslerini yatay olarak ikiye kesin ve iç kısmına hazırladığınız pilavı doldurun 1.
- Piliçleri fırın kabına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Sıcak olarak servis yapın 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: