Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erişte pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı erişte 3;
- 1,5 su bardağı sıcak su 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3;
- Tuz 3.
Yapılışı:
- Orta boy geniş bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısıtın 3.
- Isınan yağın üzerine 1,5 su bardağı erişte ekleyin 3.
- Erişteyi orta ateş üzerinde hafifçe renk değiştirene kadar 3-4 dakika kavurun 3.
- Kavurduğunuz eriştenin üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ve damak tadınıza göre tuz ekleyin 3.
- Tereyağlı erişte pilavını bir-iki kere karıştırıp kaynamaya bırakın 3.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp erişte pilavı suyunu çekene kadar pişirin 3.
- Eriştenin piştikten sonra ocaktan alıp 5 dakika dinlenmeye bırakın 3.
- Ardından 2-3 kere karıştırıp sıcak olarak servis edebilirsiniz 3.
Erişte pilavını yoğurt sosu ya da kıymalı bir sos ile de servis edebilirsiniz 3.
Erişte pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar şunlardır:
- Erişteler, orta ateşte ve yakmamaya dikkat edilerek kavrulmalıdır 1.
- Erişte pilavı, su ilavesinden sonra kapağı kapalı bir şekilde pişirilmelidir 1.
- Pişen erişte pilavı, demlendirildikten sonra servis edilmelidir 1.
Erişte pilavı tarifi ve yapımıyla ilgili daha detaylı bilgilere aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: