Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erişte pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı erişte 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 su bardağı sıcak su veya et suyu 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin 1.
- Erişteleri ekleyerek orta ateşte kahverengileşene kadar kavurun 1.
- Üzerine sıcak suyu ve tuzu ekleyerek karıştırın 1.
- Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin 1.
- Ocağı kapattıktan sonra erişteyi 5 dakika dinlendirin 1.
- Karıştırarak servis edin ve isteğe bağlı olarak üzerine kaşar peyniri serpin 1.
Alternatif bir tarif:
- 500 gram erişte veya ev yapımı kesme hamur 2;
- 2 tatlı kaşığı tuz 2;
- 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 3 adet halka kesilmiş kızartılmış patates 2;
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 2.
Yapılışı:
- Erişteleri, 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte kaynayan suda yaklaşık 10 dakika pişirin ve suyunu süzdürün 2.
- Yeşil mercimekleri haşlayın 2.
- Haşlanan mercimekler ile pişen erişteleri bir kasede birleştirin 2.
- Tuzunu kontrol ettikten sonra karabiberini de ekleyin 2.
- Halka kesilmiş patatesleri kızmış sıvı yağda kızartın 2.
- Geniş ve yayvan bir pilav tenceresine kızarttığınız patatesleri yanlarına da gelecek şekilde dizin 2.
- Üzerine erişte-yeşil mercimek karışımının tamamını koyun ve spatula yardımıyla yayın 2.
- Eritilmiş tereyağını üzerine yayıp, kapağını kapatıp kısık ateşte kontrollü olarak 25 dakika pişirin 2.
- Piştikten sonra pilavı büyük bir tabak veya tahta üzerine ters çevirerek sunuma hazırlayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: