Tarihi Taş Fırın'da tahinli pide nasıl yapılır bilgisine ulaşılamadı. Ancak, Bursa usulü tahinli pide yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: Pide hamuru için: 1 su bardağı süt, 1,5 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta beyazı (sarısı üstüne), 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz. Tahinli karışım için: 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı şeker, 1 su bardağı tahin. Yapılışı: 1. Bir kabın içinde süt, şeker ve kuru mayayı karıştırın, 5 dakika dinlendirin. 2. Hamur için gerekli kalan tüm malzemeleri ekleyin ve 4-5 dakika yoğurun. 3. Hamurun üzerini bir havluyla kapatarak ılık bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakın. 4. Mayalandıktan sonra hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla yuvarlak bir biçimde açın. 5. Kenarlarını kıvırarak şekil verin, tabanının ince olmasına özen gösterin. 6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında boşluk bırakarak dizin ve üzerini kapatarak 15 dakika daha mayalandırın. 7. Tahinli karışım için; suyu ve toz şekeri bir kapta karıştırarak şekerin erimesini sağlayın, üzerine tahini de ekleyerek karıştırın. 8. Mayalanan pidelerin içini 2-3 kaşık kadar tahinli karışımla doldurun. 9. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün. 10. 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Ayrıca, "nefisyemektarifleri.com" sitesinde "Taş Fırın Lezzetinde Tahinli Pide" tarifi de bulunmaktadır.