Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Görele pidesi sanal fırında yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamurun Hazırlanması: Yarım paket instant maya, 1 su bardağı ılık süt veya sulu yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir bardak ılık suya ekleyip karıştırın 1. Bardağın üstünü kapatarak 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin 1.
- Malzemelerin Eklenmesi: Kabaran karışıma süt ve yağı ekleyip, azar azar buğday unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin 1. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 1.
- Pidenin Şekillendirilmesi: Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp, servis tabağı büyüklüğünde açarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin 1. Kenarlarını kaldırın 1.
- İç Harcın Hazırlanması: 250 gr beyaz peynir, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 adet yumurtayı bir kasede harmanlayın 1.
- Pişirme: Hazırladığınız iç harcı hamurun üzerine düzelterek yayın ve 200 dereceye ayarlı fırında pişmeye bırakın 1. Üzeri kızarınca sıcak sıcak servis yapın 1.
Alternatif olarak, görele pidesi tarifi için şu kaynakları da inceleyebilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: