Buradasın
Gerçek kaşarlı pidenin hamuru nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek kaşarlı pidenin hamurunun nasıl olması gerektiğine dair bazı özellikler:
- Kıvam: Hamur, kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır 2.
- Yoğurma: Hamur, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğrulmalıdır 13. Yoğurma işlemi sırasında hamur pürüzsüz ve esnek bir doku kazanmalıdır 3.
- Mayalanma: Hamur, mayalanması için yaklaşık bir saat dinlenmeye bırakılmalıdır 3. Bu süre, hamurun kabarmasını ve hafifçe yumuşamasını sağlar 3.
- Malzemeler: Hamur için un, su, tuz, maya ve zeytinyağı kullanılır 34.
Kaşarlı pide hamurunun tarifi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: