Buradasın
Tarihi Tas Firin'da tahinli pide nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarihi Taş Fırın'da tahinli pide yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 su bardağı un 12
- 1 tatlı kaşığı instant maya 1
- 1,5 yemek kaşığı şeker 1
- 1 su bardağı ılık süt 1
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 yumurta akı 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1,5 çay bardağı toz şeker 1
- 1,5 su bardağı su 1
- 1 su bardağı tahin 2
- Yumurta sarısı (fırın öncesi sürmek için) 1
Yapılışı:
- Büyük bir kapta unu havuz gibi açın 1.
- Ortasına maya, şeker, süt, sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Ayrı bir kapta tahin, şeker ve suyu karıştırarak kıvamlı bir karışım elde edin 1.
- Mayalanan hamuru 8-10 eşit parçaya bölün 1.
- Her bir parçayı merdane yardımıyla açıp ortasını bastırarak havuz şeklini verin 1.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin 1.
- Açtığınız pidelerin içine hazırladığınız tahinli karışımdan bolca koyun ve üzerlerine çatalla çizikler atın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkmadan önce yumurta sarısı sürerek fırına tekrar verirseniz üzerleri daha parlak olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: