Oktay Usta'nın patates püreli graten tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 4 adet haşlanmış patates - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1,5 su bardağı süt - Tuz ve karabiber - Üzeri için: 150 gram sosis, bir kase mantar, 1 demet ıspanak, 1 soğan, 2 diş sarımsak, tuz ve karabiber, sıvıyağ, 2 kaşık un, 1,5 su bardağı süt, muskat, 1 su bardağı kaşar rendesi Yapılışı: 1. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. 2. İçine tuz, karabiber, 1,5 su bardağı süt ve tereyağını ilave ederek iyice karıştırın. 3. Fırın kabına sıkıca bastırarak yerleştirin. 4. Sosis, mantar ve soğanı sıvı yağ ile kavurun. 5. Kavrulduktan sonra doğranmış ıspanağı ilave edip biraz daha kavurun. 6. Tuz ve karabiber ekleyerek ocağın altını kapatın. 7. Ayrı bir tencerede sıvıyağ ve unu koyup kavurun. 8. 1,5 bardak sütü de ilave edip sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. 9. Beşamel sosu hazır olunca içine ıspanaklı karışımı da ilave edip karıştırın. 10. Patates püresinin üzerine bu malzemeyi de yerleştirin. 11. En üste kaşar rendesini serpip fırına verin. 12. Kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. 13. Sonrasında servis yapın.