Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Afyonkarahisar patatesli ekmeğinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Uzun süre bayatlamaması 14. Bunun sebebi, ekmeğin içeriğinde bulunan haşlanmış patatesin, hamurun fermantasyon sürecini kısaltması ve ekmeğin bayatlama süresini uzatmasıdır 4.
- Geleneksel lezzet 2. Patatesli Afyon ekmeği, Afyonkarahisar’ın zengin mutfak kültürünün simgelerinden biridir 2.
- Üretim yöntemi 2. Ekmeğin yapımında kullanılan malzemeler ve yöntemler, nesilden nesile aktarılan bir bilgi birikimini temsil eder 2.
- Coğrafi işaret tescili 2. 26 Eylül 2017 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili almıştır 2.
- El yordamıyla üretim 3. Afyon köy ekmeğinin her aşaması kadınların el yordamıyla hazırlanır 3.
- Odun ateşinde pişirme 3. Ekmek, odun ateşinde taş fırında pişirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: