Buradasın
Oktay Usta'nın patates püreli graten nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'nın patates püreli graten tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 4 adet haşlanmış patates 4
- 2 yemek kaşığı tereyağı 4
- 1,5 su bardağı süt 4
- Tuz ve karabiber 4
- Üzeri için: 150 gram sosis, bir kase mantar, 1 demet ıspanak, 1 soğan, 2 diş sarımsak, tuz ve karabiber, sıvıyağ, 2 kaşık un, 1,5 su bardağı süt, muskat, 1 su bardağı kaşar rendesi 4
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri rendeleyin 4.
- İçine tuz, karabiber, 1,5 su bardağı süt ve tereyağını ilave ederek iyice karıştırın 4.
- Fırın kabına sıkıca bastırarak yerleştirin 4.
- Sosis, mantar ve soğanı sıvı yağ ile kavurun 4.
- Kavrulduktan sonra doğranmış ıspanağı ilave edip biraz daha kavurun 4.
- Tuz ve karabiber ekleyerek ocağın altını kapatın 4.
- Ayrı bir tencerede sıvıyağ ve unu koyup kavurun 4.
- 1,5 bardak sütü de ilave edip sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin 4.
- Beşamel sosu hazır olunca içine ıspanaklı karışımı da ilave edip karıştırın 4.
- Patates püresinin üzerine bu malzemeyi de yerleştirin 4.
- En üste kaşar rendesini serpip fırına verin 4.
- Kaşarlar eriyinceye kadar pişirin 4.
- Sonrasında servis yapın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: