Patatesli yufka böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 adet yufka 34;
- 3 adet orta boy patates 3;
- 1 adet soğan 3;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 3;
- Yufkaları yağlamak için 50 ml eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ 3;
- Kızartmak için sıvı yağ 3.
Yapılışı:
- Öncelikle patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun 3.
- Haşlanmış patatesleri bir kasede ezin 3.
- Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte bir tavada pembeleşene kadar kavurun 3.
- Pembeleşen soğanların üzerine ezilmiş patatesleri ekleyin 3.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi de ekleyin 3.
- Karışımı birkaç dakika daha kavurun ve ocaktan alın 3.
- Yufkaları tek tek açın ve her birinin üzerine eritilmiş tereyağını veya sıvı yağı sürün 3.
- Yufkayı ortadan ikiye katlayın ve bir kenarına patatesli harçtan koyun 3.
- Diğer kenarı üzerine kapatın ve üçgen şeklinde kapatın 3.
- Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, geniş bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı ısıtın 3.
- Börekleri kızgın yağda, her iki tarafı da altın rengini alana kadar kızartın 3.
- Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın ve sıcak servis yapın 3.
Ayrıca, hazır baklavalık yufka kullanarak patatesli börek yapmak için şu tarifi de deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 paket hazır baklava yufkası 1;
- 1 çay bardağı sıvıyağ 1;
- 100 g erimiş tereyağı 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- İç harcı için: 5 orta boy patates, 1 soğan, 2 dal maydanoz, tuz, karabiber, pul biber 1.
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp ezin 1.
- Soğanı rendeleyip az sıvı yağ ile kavurun, sonra
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: